foto gent (1080 x 480 mm) (100 x 100 mm)
foto gent (1080 x 480 mm) (100 x 100 mm) (1)

Grens overschrijdend onderwijs

De vzw Willem I organiseert woensdag 15 februari een colloquium over ‘Grens overstijgend onderwijs in de regio van North Sea Port’. Gorik Hageman onze Zeeuwse Onderwijsambassadeur heeft een rol. Ook is er een Zeeuws panel, met bestuurders en onderzoekers uit het Zeeuwse onderwijs. (De link naar de livestream is opgenomen in dit bericht.)

Grens overschrijdend onderwijs

Deze vzw Willem1-bijeenkomst is intussen volgeboekt. De stream van de bijeenkomst is te bekijken via https://twitter.com/OvdPHulst of https://www.facebook.com/ovdphulst.  

Daan Schalck , CEO van North Sea Port, schetst de uitdagingen (en oplossingen) waarvoor zijn organisatie bij aanvang is geplaatst en hoe dit grootschalige project uiteindelijk is gerealiseerd. Ook: wat zijn de leerlessen voor het onderwijsveld in Nederland en Vlaanderen. Twee onderwijsexperts uit Nederland en Vlaanderen komen aan het woord, o.a. de Zeeuwse onderwijsambassadeur Gorik Hageman.  

Een ‘reflectiepanel’ reflecteer op de bevindingen. Het Zeeuwse panel bestaat uit: Rianne Vons, directeur kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen, Ellen de Neef lid college van bestuur Elevantio, Steven van Nispen lid college van bestuur VO Zeeuws-Vlaanderen, Petra Poelmans Practor leren in hybride leeromgevingen bij Scalda, Olaf Timmermans Lector Healty Region HZ Vlissingen.  

De vzw Willem I wil de samenwerking bevorderen tussen Nederland en Vlaanderen in het bijzonder in de regio van North Sea Port (Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland). Dit met een duidelijke knipoog naar Willem I, koning van de Verenigde Nederlanden (1815 – 1830). Hij bevorderde niet alleen de industriële ontwikkeling (o.a. textiel-industrie en de aanleg van het kanaal Gent- Terneuzen) maar ook het onderwijs o.a. de oprichting van de Universiteit van Gent en de Normaalscholen. (Ghent University PhD Community). 

North Sea Port is een duidelijk voorbeeld van succesvolle interregionale samenwerking met een mondiale uitstraling. Een inspiratiebron om ook de interregionale samenwerking op het gebied van onderwijs nog duidelijker vorm en inhoud te geven. Een eerste stap is dit colloquium: wat zijn de concrete uitdagingen, obstakels en opportuniteiten. 

De conclusies van dit colloquium vormen mede het fundament om het interregionale project ‘Grens overstijgend onderwijs in de regio van North Sea Port’ verder te ontwikkelen. 

Image

Samenwerking tussen vmbo en mbo

Eerste Tiny House gebouwd door vmbo -en mbo-leerlingen in Walcheren. Een mooie samenwerking tussen de onderwijskolommen.

Lees meer
Image

Succesvolle afronding ‘Kijken in de keuken’

Op 23 maart heeft er in Goes een onderwijscafé plaatsgevonden. Dit café was een afronding van het project ‘Kijken in de keuken” van PO- en VO-scholen.

Lees meer