Kies jij voor een lerarenopleiding?

Kinderen zijn onbevangen en vol verwondering. Dat boeit je. Je kent de puber achter het masker. En zoekt actief naar de verbinding. Want je weet: dan kan ik van betekenis zijn. 

Kennis is het middel, het beste uit je leerlingen je doel. Als leraar ben je inspirator, verbinder, een luisterend oor en steuntje in de rug. Misschien heb je wel het belangrijkste beroep ter wereld.

Bouw mee aan de nieuwe generatie!

Als je uit Zeeland komt, lijkt het vaak zo normaal. Dat er zoveel ruimte is, en unieke natuur. Altijd water in de buurt. Zeeland heeft een sterke economie en North Sea Port als haven naar Europa. Het onderwijs is goed. De scholen zijn overzichtelijk en relatief kleinschalig. Dit zorgt voor een sterk netwerk rond kinderen en geeft ruimte om het beste in ze naar boven te halen. En we halen kennis uit het bedrijfsleven graag binnen. 

We zoeken bouwers die de volgende generatie denkers en doeners klaarstomen. Die kinderen begeleiden tot zelfstandige persoonlijkheden die hun dromen waarmaken. Bouw jij mee?

Antwoord op je vragen

Jazeker, leuk! Doe ons een berichtje via het contactformulier en we nemen contact met je op en bekijken samen de mogelijkheden.

 

Wil je in Zeeland blijven tijdens je studie? Dat begrijpen we goed! Met een Pabo- of lerarenopleiding is het goed mogelijk om thuis te blijven wonen en in Zeeland stage te lopen. De volgende studies kun je volgen in Zeeland en/ of biedt stage- en opleidingsplaatsen in Zeeland:

Leraar basisonderwijs (Pabo):
HZ University of Applied Sciences biedt de Pabo-opleiding aan in Vlissingen. Zij zorgen ervoor dat er altijd een passende stageplaats voor jou beschikbaar is in Zeeland.
Driestar Hogeschool biedt stages aan op reformatorische scholen in het primair- en voortgezet onderwijs. Meer informatie vind je op endanbenjeleraar.nl. 

Lerarenopleiding voortgezet onderwijs en mbo:
De Zeeuwse Academische Onderwijsschool (ZAOS) biedt lerarenopleidingen via  Opleidingsschool Zuidwest aan. Dit doen ze in samenwerking met verschillende hogescholen. Bij Opleidingsschool Zuidwest traject ga je direct 2 dagen aan de slag als leraar in opleiding. Docenten die een opleiding via Opleidingsschool Zuidwest hebben gevolgd, presteren goed in het werkveld, En het biedt jou de kans om in de regio te blijven. Meer informatie over Opleidingsschool Zuidwest vind je op de website.

Logisch dat je een studie wilt kiezen met uitzicht op een baan en carriėre. In Zeeland hebben we veel vraag naar leraren en onderzoek laat zien dat het tekort verder oploopt in de komende jaren. Veel leraren gaan met pensioen.  

De vraag naar basisschoolleraren gaat de komende jaren alleen nog maar groter worden, de verwachting is dat er in 2024 vraag is naar minimaal 150 extra leraren.

In het middelbaar onderwijs is de grootste vraag naar leraren in: Nederlands, Engels, Frans, Duits, ICT/Informatica, wiskunde, natuur- en scheikunde (nask).

Wil je onderzoeken of het onderwijs bij je past en welke doelgroep dan het beste bij je aansluit? 

We geven je een paar tips:

Download hier het stroomdiagram met de studieroutes voor leraar basisonderwijs. 

Al je kansen ontdekken? Kijk hier verder!
Image

Fien

“Het is heel mooi om aan die ontwikkeling bij te kunnen dragen, ze te zien groeien, zelfstandiger worden, dat geeft veel voldoening.”

Lees meer
Image

Arta

"Als ik zie dat leerlingen zich ontpoppen tot vrolijke kinderen, maakt mij dat gelukkig."

Lees meer
Image

Marlotte

“Je bouwt met iedere leerling een diepe en unieke band op, ze zitten echt in je hart.”

Lees meer
Image

An

“Ik werd direct als professional benaderd en kreeg de ruimte om mijn stijl van lesgeven te ontdekken.”

Lees meer