Image
Image

Nieuwsarchief

Image Het succes van de Zomerschool in Terneuzen

De passie voor de Zomerschool spat er bij directeur Sebastiaan Vanhijfte van af. Vol liefde en trots vertelt hij over de zevende editie van de Zomerschool in Terneuzen. Kinderen en leraren die een stukje opgeven van hun zomervakantie, dat is toch wel bijzonder!

Lees meer
Image Estelle uit Duitsland gaat in Zeeland aan de slag als docente: ,,Een groot avontuur”

Meer personeel aannemen? Dat was de laatste jaren haast niet mogelijk voor de Zeeuwse middelbare scholen. Maar voor komend schooljaar lukt het ze wel, met dank aan een grote pot geld van minister Slob en een Zeeuwse wervingscampagne.

Lees meer
Image Veel 'nieuwe Zeeuwen' in het Zeeuwse onderwijs aan de slag

Estelle uit Duitsland, Jort uit Delft, Desiree uit Enter en Rene uit Limburg komen het Zeeuwse onderwijs versterken. Het zijn een paar namen van ‘nieuwe Zeeuwen’ die in Zeeland aan de slag gaan in het onderwijs.

Lees meer
Image Stress kan je gezonder maken

Leer het met de VR-game Stressjam

Lees meer
Image Zeeuwse waaier: Nationaal Programma Onderwijs

Rond 1 juli lanceert het Zeeuwse onderwijs, samen met partners de Zeeuwse waaier. Een aanbod van allerlei programma’s en activiteiten, op de website Lesgeven in Zeeland.

Lees meer
Image Vitaliteit Fit 2 work: Week van de duurzame inzetbaarheid

In november 2021 wordt de week van de duurzame inzetbaarheid / vitaliteit Fit2Work week georganiseerd. De week van de vitaliteit staat in het teken van ervaren, doen, weten, beleven, bewegen, loslaten. Daarin is er aandacht voor bijvoorbeeld gezonde voeding, mantelzorg, gezonde leefstijl, betekenisvol leven, grenzen stellen, veiligheid.

Lees meer
Image Opleiden in Zeeland

Herken je dit? Je zou best een opleiding willen volgen om je verder te ontwikkelen. Misschien denk je aan een master? Een ib-opleiding? Of wil je in de toekomst schoolleider worden? Dan kan het een drempel zijn dat je vanuit Zeeland voor veel opleidingen ver moet reizen, zeker als het in de avonduren is.

Lees meer
Image Bovenformatieve pools

Binnen drie Zeeuwse regio’s wordt ingezet op het vormen van bovenformatieve pools. Er worden meer docenten geworven dan strikt noodzakelijk is binnen de reguliere formatie.

Lees meer
Image Onderzoeksresultaat: Onderwijs drijvende kracht achter innovaties

In opdracht van de Regionale Aanpak Personeelstekort in het Zeeuwse onderwijs heeft dr. Emmy de Kraker-Pauw onderzoek gedaan naar de manier waarop scholen hun medewerkers opleiden en professionaliseren.

Lees meer