Image
Image

Nieuwsarchief

Image Zeeuwse onderwijsdag 2023

Reserveer 18 oktober alvast in je agenda! De Zeeuwse onderwijsdag met het thema Opvoeden tot veerkracht. Zie je leerling. Bekijk de bijlage voor meer informatie en de namen van de sprekers.

Lees meer
Image Documentaires Klasse

Lesgeven in Zeeland heeft documentaire maker Victor de Koning opdracht gegeven een acht documentaires te maken over mooie ontwikkelingen in het Zeeuwse Onderwijs.

Lees meer
Image Informatiesessie opleiding schoolleider basisbekwaam en vakbekwaam

De informatiesessie voor de opleiding schoolleider basisbekwaam en vakbekwaam is goed bezocht door Zeeuwse onderwijsprofessionals.

Lees meer
Image Kandidatendatabase officieel van start

Donderdag 6 april hebben wij samen met de Zeeuwse vacaturebank de nieuwe Zeeuwse Kandidaten-database van de Zeeuwse Vacaturebank gelanceerd. Zeeuwse werkgevers kunnen daarmee makkelijker kandidaten vinden voor hun vacatures en ook geld en tijd uitsparen bij hun wervingstrajecten.

Lees meer
Image Succesvolle afronding ‘Kijken in de keuken’

Op 23 maart heeft er in Goes een onderwijscafé plaatsgevonden. Dit café was een afronding van het project ‘Kijken in de keuken” van PO- en VO-scholen.

Lees meer
Image Grens overschrijdend onderwijs

De vzw Willem I organiseert woensdag 15 februari een colloquium over ‘Grens overstijgend onderwijs in de regio van North Sea Port’. Gorik Hageman onze Zeeuwse Onderwijsambassadeur heeft een rol. Ook is er een Zeeuws panel, met bestuurders en onderzoekers uit het Zeeuwse onderwijs. (De link naar de livestream is opgenomen in dit bericht.)

Lees meer
Image Samenwerking tussen vmbo en mbo

Eerste Tiny House gebouwd door vmbo -en mbo-leerlingen in Walcheren. Een mooie samenwerking tussen de onderwijskolommen.

Lees meer
Image Oud-topsportleerling verrast docent van het Scheldemond College in het SBS6 programma ‘De Helden van het Onderwijs’

Oud-topsportleerling van het Scheldemond College, Siebe Schieman heeft zijn docent Michael Bronner bedankt in het SBS6 programma ‘De Helden van het Onderwijs’.

Lees meer
Image Inspiratiesessies met Thijs Launspach en Ray Klaassens

Deze inspiratiesessies schudden je wakker, openen je ogen en maken je bewust van wie je bent en wat je (waarom) doet. De inspiratiesessies met Thijs Launspach en Ray Klaassens is op 9 maart. Schrijf je direct in via www.fit2workzeeland.nl. 

Lees meer
Image Meeloopdag leerlingen

Lesgeven in Zeeland organiseerde samen met de lerarenopleiders van ZAOS en de decanen van VO Zeeuws-Vlaanderen de Zeeuwse onderwijs meeloopdag.

Lees meer