Image
Image

Nieuwsarchief

Image Zeeuwse Carrièrebeurs 23 en 24 september / maak kennis met Lesgeven in Zeeland

23 en 24 september staan wij op de Zeeuwse Carrièrebeurs. Dit loopbaanevent wordt georganiseerd in de Zeelandhallen in Goes en is gratis te bezoeken.

Lees meer
Image Subsidie toegekend: Verrijking Zeeuwse Onderwijsarbeidsmarkt

Lesgeven in Zeeland en drie andere projecten ontvangen een subsidie voor innovatieve projecten die zich richten op het oplossen van het tekort op de arbeidsmarkt vanuit de Human Capital subsidieregeling. In totaal ontvangen de vier projecten €172.936,-.

Lees meer
Image Zeeuwse Onderwijsdag

Woensdag 19 oktober is de Zeeuwse Onderwijsdag met het thema kansengelijkheid. Een dag voor het Zeeuwse Onderwijs. Door het Zeeuwse Onderwijs.

Lees meer
Image Minister Wiersma heeft het Zeeuwse onderwijs bezocht

Maandag 23 mei heeft minister Wiersma (minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs) de provincie Zeeland bezocht. Het was het eerste regionale bezoek van de minister. Hij heeft de ‘good practices’ in Zeeland bekeken, maar ook geluisterd naar wat er leeft en nodig is in het onderwijs.

Lees meer
Image Gratis trainingen voor medewerkers van het Zeeuwse onderwijs

De projectgroep Duurzaamheid en Vitaliteit organiseert gratis trainingen voor medewerkers van het Zeeuwse onderwijs.

Lees meer
Image Vrijwilligers gezocht!

De basisscholen in Zeeland organiseren momenteel samen met de kinderopvang extra taalklassen en opvang voor kinderen uit Oekraïne.

Lees meer
Image De Master Educational Needs in Zeeland volgen! Doe jij ook mee?

HZ en het Seminarium voor Orthopedagogiek hebben vorig jaar de handen ineengeslagen. Samen maken we het mogelijk dat de Master EN in Zeeland gevolgd kan worden.

Lees meer
Image Zeeuwse scholieren maken kennis met beroepen

De Zeeuwse BeroepenSpeedDate (ZBSD): waardevolle samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven. De meeste leerlingen in de eindexamenklassen hebben de keuze voor een vervolgstudie inmiddels gemaakt.

Lees meer
Image "We moeten écht aan de slag met het opkrikken van de woordenschat door lezen te bevorderen."

Deze week staat het Reynaertcollege in Hulst in het teken van... boeken! Voor het eerst wordt op beide locaties de 'Week van het boek' georganiseerd onder leiding van de taal coördinator op het Reynaertcollege, Sara Yserbyt. De school is deze week omgetoverd tot een waar leesparadijs met 54 quotes uit boeken in zes verschillende talen. Daarnaast zijn er diverse leeshoeken ingericht om in de pauze te lezen, krijgen de leerlingen deze week de ruimte voor vrij lezen tijdens hun lessen en worden collega's aangespoord om dagelijks hun favoriete boek, leesmoment of quote te delen.

Lees meer
Image Deeltijdopleiding Bachelor Leraar Basisonderwijs

Ben je momenteel werkzaam als onderwijsassistent of lerarenondersteuner in het primair (specialistisch) onderwijs en wil je je graag verder ontwikkelen tot leraar basisonderwijs? Of ben je werkzaam binnen een andere sector, maar heb je eigenlijk passie voor het onderwijs en zou je je willen omscholen?

Lees meer