Image
Image

Nieuwsarchief

Image Samenwerking tussen vmbo en mbo

Eerste Tiny House gebouwd door vmbo -en mbo-leerlingen in Walcheren. Een mooie samenwerking tussen de onderwijskolommen.

Lees meer
Image Oud-topsportleerling verrast docent van het Scheldemond College in het SBS6 programma ‘De Helden van het Onderwijs’

Oud-topsportleerling van het Scheldemond College, Siebe Schieman heeft zijn docent Michael Bronner bedankt in het SBS6 programma ‘De Helden van het Onderwijs’.

Lees meer
Image Inspiratiesessies met Thijs Launspach en Ray Klaassens

Deze inspiratiesessies schudden je wakker, openen je ogen en maken je bewust van wie je bent en wat je (waarom) doet. De inspiratiesessies met Thijs Launspach en Ray Klaassens is op 9 maart. Schrijf je direct in via www.fit2workzeeland.nl. 

Lees meer
Image Meeloopdag leerlingen

Lesgeven in Zeeland organiseerde samen met de lerarenopleiders van ZAOS en de decanen van VO Zeeuws-Vlaanderen de Zeeuwse onderwijs meeloopdag.

Lees meer
Image Regionale samenwerking in Zeeland: belangrijk werk voor de ambassadeur

Gorik Hageman en Jaco Klink beiden actief voor Lesgeven in Zeeland, zijn op verzoek van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geïnterviewd over hun werkzaamheden gericht op de aanpak van het lerarentekort.

Lees meer
Image Bijeenkomst Jan Rotmans

Dinsdag 8 november hadden we samen met bestuurders en managers van het Zeeuwse onderwijs een mooie bijeenkomst met professor Jan Rotmans, de transitie professor, over hoe je ook in het onderwijs kunt veranderen in deze turbulente tijd.

Lees meer
Image Zeeuwse Onderwijsdag groot succes

Woensdag 19 oktober was de Zeeuwse Onderwijsdag. Meer dan 275 medewerkers uit het po-vo-mbo-hbo waren aanwezig en kijken met een goed gevoel terug op de dag.

Lees meer
Image Nieuw in het Zeeuwse Onderwijs: Joyce van Loon

Mijn naam is Joyce van Loon. Ik heb HBO Communicatie gestudeerd aan de HZ Vlissingen en ik heb daarna 18 jaar bij een groot commercieel bedrijf op de marketingafdeling gewerkt in diverse marketing- en communicatiefuncties. Na 18 jaar, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging!

Lees meer
Image Training: voel je fitter en meer in balans in 4 maanden

Als gevolg van de Coronapandemie is de werkdruk in het onderwijs toegenomen. En tijd om op adem te komen is er nauwelijks. Hoe houd je dan je hoofd boven water? Doe mee met de training (vier trainingen van 4 uur) waarin jij weer ontdekt waar je energie en motivatie uit haalt. Hoe je minder kunt stressen en meer rust kunt ervaren. Met praktische, doeltreffende en vooral leuke opdrachten.

Lees meer
Image Kansengelijkheid

We hebben een documentaire laten maken over kansengelijkheid. Medewerkers en leerlingen van Archipelscholen Het Element in Middelburg staan met hun verhaal en ervaringen centraal. Bekijk de documentaire.

Lees meer