Image
Image

Nieuwsarchief

Image Nieuw in het Zeeuwse onderwijs: Geraldine Geldof

Ik ben Geraldine Geldof, 56 jaar, ik woon (nog) in Amsterdam en werk (nog) op een basisschool in Badhoevedorp. Over vier weken verhuis ik naar Koudekerke. Dat betekent ‘terug naar m’n wortels' want ik ben in Middelburg geboren en getogen.

Lees meer
Image Kennis uit het vo draagt bij aan het mbo

Ruud Pijls werkt in het mbo, maar geeft ook techniekles aan de leerlingen van het vmbo. Een mooie combinatie waar de leerlingen profijt van hebben.

Lees meer
Image Jeugd inspireren en kennis laten maken met veel technieken

Leen Bolijn werkt als techniekdocent bij Nehalennia en heeft een brede technische achtergrond als elektromonteur, monteur besturingstechniek, kunstsmid en hoefsmid. Zijn brede technische kennis en ervaring met het begeleiden van stagiairs brengt hij nu over aan VO-techniekleerlingen in Walcheren.

Lees meer
Image Zij-instromer: Van een kantoorbaan naar het techniekonderwijs

Ben heeft 10 jaar een eigen installatiebedrijf gehad en het begeleiden van stagiairs heeft hem altijd voldoening gegeven. Daarna is hij de commerciële kant opgegaan. De vertegenwoordiging bij een technische groothandel en inkoper bij Scalda. Hij miste de affiniteit met de techniek en is als zij-instromer aan de slag gegaan in het vo-onderwijs.

Lees meer
Image Nieuw in het Zeeuwse onderwijs: Tinke Veekens

Tinke Veekens - Maljaars is 26 jaar, woont en werkt nu nog in Zaltbommel. Na de zomervakantie start ze als docent bij het Scheldemond College in Vlissingen. 'Mijn man en ik komen eindelijk weer terug naar ons geliefde Zeeland! Wij zijn vanwege studie en werk buiten Zeeland beland, maar komen nu met veel enthousiasme terug. De ruimte, de rust en de afwisseling met stad en platteland maakt Zeeland voor ons de provincie waar wij willen wonen.

Lees meer
Image Op weg naar de Zeeuwse onderwijsregio

In de aanpak van het lerarentekort in Zeeland gebeurt veel goeds, onder meer binnen de opleidingsscholen en vanuit het programma Lesgeven In Zeeland. Om dit te versnellen en te verduurzamen wordt de periode tot januari 2025 benut om het Samen Opleiden en Professionaliseren (SO en P) en de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) samen te voegen in Onderwijsregio Zeeland.

Lees meer
Image Lezing Kees van Overveld: Scholen op scherp

Op 18 september om 19:30 uur komt Kees van Overveld een lezing geven voor Qwestor Verdiept, op basis van zijn nieuwe boek: Scholen op scherp. Kinderen en jongeren met wapens in en rond de school.

Lees meer
Image Verdiepende training: Lesgeven vanuit hoge verwachtingen

Op de Zeeuwse onderwijsdag in 2022 had Redwane Bouttaouane een workshop gegeven met als thema 'Lesgeven vanuit hoge verwachtingen'. Deze is hoog gewaardeerd en verschillende deelnemers hebben gevraagd om een verdiepende training.

Lees meer
Image Opleiding schoolleider

Er worden 2 mooie opleidingen gegeven voor ambitieuze professionals in het onderwijs! Het gaat om de volgende opleidingen:

Lees meer