Jopke

Na het werk een strandtent induiken | woont in Goes | 29 jaar |
studeerde Geschiedenis in Nijmegen | geeft Social Work en Onderwijskunde | HZ University of Applied Sciences | Vlissingen | werkte ook in het voortgezet onderwijs en mbo

Prettige kleinschaligheid

Ik heb in korte tijd toffe stappen gemaakt in het Zeeuwse onderwijs. Je kunt je professionele netwerk snel uitbreiden en dat heeft mij de kans gegeven om zowel in het voortgezet onderwijs, mbo en hbo les te geven. De kleinschaligheid van Zeeland maakt dat je gezien wordt. En dat zorgde er in mijn geval voor dat het snel ging met mijn carrière. 

Binnenkort ga ik voor het eerst lesgeven aan Pabo-studenten in Onderwijskunde. Ik hou van het creatieve proces van het ontwikkelen van je eigen lesstof. De combinatie met het geven van de lessen is heel leuk. Daar ligt mijn ambitie op dit moment. Hoe kan ik de abstracte idealen vertalen naar kleine stappen in een werkvorm? Wat moeten de leerlingen kennen en weten? En ik zeg niet dat ik nooit meer naar het voortgezet onderwijs ga, pubers zijn zo leuk. Of misschien een dag per week in het basisonderwijs. Verderop in mijn carrière zou ik graag op landelijk niveau meedenken over het onderwijs. Maar zo ver is het nog lang niet.

“De sfeer en het contact tussen leraren en studenten is supergoed. Als de studenten op de gang studeren, lopen ze vaak even langs met koffie of voor een grap.”
Merci

De sfeer en het contact tussen leraren en studenten is supergoed. Als de studenten op de gang studeren, lopen ze vaak even langs met koffie of voor een grap. Pas lag er opeens een doosje Merci op mijn bureau. Als ik een idee heb loop ik bij de directeur binnen om het bespreken. Er wordt naar mijn persoonlijkheid en ambities gekeken en ik heb veel grip op mijn loopbaan. Het contact tussen de collega’s is op alle scholen heel fijn en persoonlijk. Via het netwerk van mijn collega’s heb ik deze kansen gekregen.

Het Zeeuwse onderwijs is sterk in de verbinding met het bedrijfsleven. Er zijn veel opleidingen die specifiek bij onze provincie passen, bijvoorbeeld op het gebied van water en techniek. De uitdaging is om in de toekomst een breed palet aan te blijven bieden. We hebben docenten nodig die taken kunnen combineren en instellingsgrenzen overschrijden. Pas gaven we twee dagen les aan een klas uit het voortgezet onderwijs. In die samenwerkingen ligt de toekomst.

“In 15 minuten sta ik op mijn surfplank op het Veerse Meer.”

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik ben een slechte windsurfer, maar in 15 minuten sta ik op mijn surfplank op het Veerse Meer. Mijn vrouw en ik rijden vaak naar het strand. Ook in de winter. Lekker uitwaaien en een strandtent in duiken. Het leven is hier simpel. Je hebt niet duizenden opties om uit te kiezen, maar er is veel te doen aan evenementen. Naar een feestje kan ik prima alleen, ik kom toch altijd mensen tegen. En soms mis ik even de grote stad. Dan rijd ik naar Antwerpen. Maar hier is mijn thuis.

“Er wordt naar mijn persoonlijkheid en ambities gekeken en ik heb veel grip op mijn loopbaan.”
Image

Fien

“Het is heel mooi om aan die ontwikkeling bij te kunnen dragen, ze te zien groeien, zelfstandiger worden, dat geeft veel voldoening.”

Lees meer
Image

Arta

"Als ik zie dat leerlingen zich ontpoppen tot vrolijke kinderen, maakt mij dat gelukkig."

Lees meer
Image

Marlotte

“Je bouwt met iedere leerling een diepe en unieke band op, ze zitten echt in je hart.”

Lees meer
Image

An

“Ik werd direct als professional benaderd en kreeg de ruimte om mijn stijl van lesgeven te ontdekken.”

Lees meer
Image

Martijn

“Pas leerde ik een klas hoe de stand van de zon werkt. Ik nam ze mee naar buiten en legde het daar uit.”

Lees meer