Zeeland, Land in Zee

De meest zuidwestelijke provincie van Nederland. Een land van water, dijken, steden en natuur. De provincie waar je woont aan de zee, sport in de zee en eet uit de zee. Waar er ruimte is voor jou, maar ook voor jouw gezin. Het onderwijs is persoonlijk, de steden zijn niet groot maar wel rijk aan alle voorzieningen en het uitzicht op het strand verveelt nooit. Lees hier meer over het leven in Zeeland. 

Werken in Zeeland

Er is volop werkgelegenheid in Zeeland, ook je partner kan hier zijn of haar passie vinden. De ligging aan én in zee brengt veel kansen en bedrijvigheid met zich mee. Zeeland is hierdoor sterk ontwikkeld in specifieke sectoren, zoals de maritieme en offshore sector, energie en toerisme. In Zeeland ontstaan ideeën en is er ruimte om deze werkelijkheid te laten worden. En wat dacht je van na het werk nog lekker even uitwaaien op het strand of een duik nemen in de zee? Lees hier meer over werken in Zeeland. 

Wonen in Zeeland

Van authentieke stadspanden in het centrum van Middelburg tot ruime vrijstaande woningen aan de rand van het dorp. Zeeland heeft op het gebied van wonen letterlijk voor ieder wat wils. En de woningen zijn nog betaalbaar ook. Zoek je rust en ruimte of juist bedrijvigheid en mensen om je heen? Wil je wonen op het platteland, in de stad of aan het water? Zeeland heeft het, de keuze is aan jou. Lees hier meer over wonen in Zeeland.

 

Cultuur in Zeeland

Zeeland zou er zonder cultureel erfgoed anders uitzien. Het kunst- en cultuurlandschap van Zeeland is rijk en gevarieerd. Niet alleen in een grote hoeveelheid monumenten, maar ook in het landschap en diep in de klei. Verstopte kastelen, bunkers en buitenplaatsen. Ook mooie musea zoals het MuZEEum, het Zeeuws Museum en het Watersnoodmuseum kun je bezoeken. Kortom, in je vrije tijd zijn er veel mogelijkheden om het cultureel erfgoed van Zeeland te ontdekken. Lees hier meer over cultuur in Zeeland. 

Evenementen in Zeeland

Zeeland heeft ieder weekend een gevarieerd aanbod aan festivals en evenementen voor jou. Bezoek muziekfestivals binnen alle genres denkbaar zoals Concert at SEA, Hrieps en City of Dance. Of ga op zoek naar het adrenaline gevoel bij sportevenementen zoals de Kustmarathon en DAM-X. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Zeeland Nazomerfestival en Film by the Sea. En wat zou Zeeland zijn zonder foodfestivals? Bezoek het culinaire FoodFest of foodtruckfestival Cuisine Machine. Genoeg keuze voor jou en je vrienden/vriendinnen, jou en je partner of lekker voor jou alleen. Lees hier meer over evenementen in Zeeland.

 

De foto's van deze pagina zijn afkomstig van www.beeldbank.zeeland.nl [fotografen: Reno Maenhout, Felice Buonadonna, Ben Biondina, Pim Top en Anda van Riet]

Zeeland, Land in Zee