Dit zijn wij

We zijn trots op de bouwers van het Zeeuwse onderwijs. Zij vertellen graag hun verhaal.

We stellen je voor aan Martijn, Jopke, Marcel, An, Marlotte, Arta en Fien!

Image

Fien

"Ik ben heel blij dat ik de stap heb gemaakt naar Zeeland, de ontvangst door mijn collega’s was heel warm, je krijgt snel een vast dienstverband, het is financieel een stukje beter. En door het verschil aan methodes leer ik nog veel bij, dat vind ik het mooie aan het Nederlandse onderwijs."

Lees meer
Image

Arta

"Wat ik zo leuk vind aan het onderwijs is dat je iedere dag leert en ook jezelf kunt blijven ontwikkelen. Onlangs volgden we met ons team een cursus over trauma’s. En als ik een extra opleiding wil doen, is dat altijd mogelijk."

Lees meer
Image

Marlotte

"Als je vraagt wat mijn ambitie is, is dat lesgeven aan deze leerlingen. Ik word hier zó blij van en je krijgt er zoveel voor terug. De voldoening, een glimlach in plaats van een boos gezicht, een tekening. De uitdaging komt uit mijn leerlingen en het samen afstemmen van onderwijs. Dat is ieder jaar anders. Als het aan mij ligt blijf ik hier nog heel lang."

Lees meer
Image

An

"Zolang de resultaten goed zijn en de leerlingen het prettig vinden, krijg ik veel vrijheid in hoe lesgeef. Dat vind ik heel tof. En mijn loon is goed. Ik verdien bijna het dubbele dan ik in België zou ontvangen. In Nederland kon ik als tweedegraads met extra taken een loonschaal omhoog."

Lees meer
Image

Martijn

"Je beeld van kinderen in de klas is beperkt. Buiten de klas zijn ze soms opeens verlegen of juist super uitreikend. Er was eens een stoere jongen die moest huilen bij het afscheid van de school. 
De band met kinderen is bijzonder. Soms gebeurt er thuis iets, waardoor een kind een slechte dag heeft. Het is dan heel fijn dat ze het vertellen."

Lees meer
Image

Marcel

"Sinds ik in het onderwijs zit, zie ik pas echt wat je voor leerlingen kunt betekenen. Dat er TOA’s tijdens mijn les rondlopen, geeft mij de ruimte om bijvoorbeeld even een gesprekje te voeren met een leerling. 'Ik zie dat er iets is. Kan ik je helpen? Of kan iemand anders je helpen?' 
Sommige leerlingen hebben jouw aandacht en bevestiging broodnodig. Die zijn zó onzeker. Daar wil ik oog voor hebben."

Lees meer
Image

Jopke

"Ik heb in korte tijd toffe stappen gemaakt in het Zeeuwse onderwijs. Je kunt je professionele netwerk snel uitbreiden en dat heeft mij de kans gegeven om zowel in het voortgezet onderwijs, mbo en hbo les te geven. 
De kleinschaligheid van Zeeland maakt dat je gezien wordt. En dat zorgde er in mijn geval voor dat het snel ging met mijn carrière."

Lees meer