Onze verhalen: PO

Op deze pagina lees je verhalen van leerkrachten in het basisonderwijs. Meer weten over lesgeven in het basisonderwijs?

Ga naar de pagina basisonderwijs
Image

Mart

“Wat ik het allerleukste vind? Toch wel dat je een onderdeel bent van het leven van die kinderen. Dat je eraan bijdraagt. Ik vind het belangrijk om met ze te lachen en lol te hebben. Daar kan ik echt heel erg van genieten.”

Lees meer
Image

Nienke

"Ik ben leerkracht van groep 7. Dit doe ik nu voor het derde jaar op basisschool De Parel in Terneuzen. Ik werk vooral in de bovenbouw; daar ligt m’n hart!"

Lees meer
Image

Sarina

"Ik werk op basisschool de Torenberg in Zaamslag. Hier geef ik de hele week les aan groep 4/ 5. Drie dagen heb ik alleen groep 4 en bij de andere 2 dagen komt een deel van groep 5 erbij. Het is dus een gezellige maar, met 30 kinderen, ook een volle klas!"

Lees meer
Image

Ralph

"Je probeert als meester niet alleen je leerlingen beter te maken, maar je wilt als leerkracht ook altijd zelf beter worden en blijven ontwikkelen. Want ook meesters maken soms fouten. Je leert elke dag bij of dit nu gaat om de leerlingen, collega’s of ouders."

Lees meer
Image

Renske

“Elke morgen sta ik om kwart over 8 met een glimlach de kinderen op te wachten op het plein. Soms voel ik dan al wat voor dag het gaat worden, je ziet het aan de gezichten en voelt het aan de sfeer die er hangt. Natuurlijk werken we met een rooster en bereid ik dat voor, maar elke dag is anders en je weet nooit hoe het loopt."

Lees meer
Image

Mara

“De voldoening die je ervan krijgt, dat vind ik zo leuk aan werken in het onderwijs! Het feit dat jij kinderen iets kan bijbrengen is bijzonder. Niet alleen op cognitief gebied, maar zeker ook op sociaal-emotioneel vlak."

Lees meer
Image

Aimee

"Het is zo bijzonder om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen. Dat ik mag zien hoe ze groeien in ontwikkeling en daar ook bij mag helpen, dat vind ik zo bijzonder. Als ik ’s morgens op het schoolplein sta en ze komen met een lach op hun gezicht naar me toe rennen. Dat vind ik echt het mooiste dat er is.”

Lees meer
Image

Martijn

"Je beeld van kinderen in de klas is beperkt. Buiten de klas zijn ze soms opeens verlegen of juist super uitreikend. Er was eens een stoere jongen die moest huilen bij het afscheid van de school. 
De band met kinderen is bijzonder. Soms gebeurt er thuis iets, waardoor een kind een slechte dag heeft. Het is dan heel fijn dat ze het vertellen."

Lees meer
Image

Marlotte

"Als je vraagt wat mijn ambitie is, is dat lesgeven aan deze leerlingen. Ik word hier zó blij van en je krijgt er zoveel voor terug. De voldoening, een glimlach in plaats van een boos gezicht, een tekening. De uitdaging komt uit mijn leerlingen en het samen afstemmen van onderwijs. Dat is ieder jaar anders. Als het aan mij ligt blijf ik hier nog heel lang."

Lees meer
Image

Arta

"Wat ik zo leuk vind aan het onderwijs is dat je iedere dag leert en ook jezelf kunt blijven ontwikkelen. Onlangs volgden we met ons team een cursus over trauma’s. En als ik een extra opleiding wil doen, is dat altijd mogelijk."

Lees meer
Image

Fien

"Ik ben heel blij dat ik de stap heb gemaakt naar Zeeland, de ontvangst door mijn collega’s was heel warm, je krijgt snel een vast dienstverband, het is financieel een stukje beter. En door het verschil aan methodes leer ik nog veel bij, dat vind ik het mooie aan het Nederlandse onderwijs."

Lees meer
Een dag in het leven van

Als klein meisje wist Renske het al zeker: ze wilde later juf worden. In onderstaande video neemt ze je een dagje mee in haar leven als docent in het basisonderwijs.