Onze verhalen: Specialistisch onderwijs

Op deze pagina lees je verhalen van leerkrachten in het specialistisch onderwijs. Meer weten over lesgeven in het specialistisch onderwijs?

Ga naar de pagina specialistisch onderwijs
Image

Stephanie

“Als je je fijn voelt, leer je meer. Onze leerlingen verdienen juist daarom nét dat stapje extra. Daarbij kijk ik steeds naar wat een leerling aankan, en niet naar wat minder gaat."

Lees meer
Image

Mireille

“Iedere dag word ik weer geraakt door mijn leerlingen. Pas kwam ik weer terug in de klas na een paar dagen ziekte. Een leerling die zich normaal niet uit, zei ‘Juf, ik heb je zo gemist!’."

Lees meer
Image

Wilco

“Het werken met kinderen en ze zien groeien in hun mogelijkheden, maar ook zien dat ze groeien is geweldig mooi."

Lees meer
Image

Rachel

"Elke dag is een nieuwe dag. Al kan je de ene dag nog zo in conflict liggen met een leerling, de volgende dag ben je weer zijn allerbeste vriend. Het is constant schakelen en flexibel zijn."

Lees meer
Image

Sander

‘Ik zie de leerlingen met een grote glimlach binnenkomen en weer naar huis gaan, omdat ze een leuke dag hebben gehad. Elke dag is anders en ik werk dus zeker niet op de automatische piloot; het specialistisch onderwijs biedt mij elke dag weer uitdaging. Dat geeft mij energie.’

Lees meer
Image

Marlotte

"Als je vraagt wat mijn ambitie is, is dat lesgeven aan deze leerlingen. Ik word hier zó blij van en je krijgt er zoveel voor terug. De voldoening, een glimlach in plaats van een boos gezicht, een tekening. De uitdaging komt uit mijn leerlingen en het samen afstemmen van onderwijs. Dat is ieder jaar anders. Als het aan mij ligt blijf ik hier nog heel lang."

Lees meer