Onze verhalen: VO

Op deze pagina lees je verhalen van leerkrachten in het voortgezet onderwijs. Meer weten over lesgeven in het VO?

Ga naar de pagina voortgezet onderwijs
Image

Antoinette

‘Leerlingen maken het onderwijs leuk en eveneens het kunnen overdragen van de passie die ik voor mijn vak heb. En vanwege mijn vak begeleid ik leerlingen vaak vanaf de onderbouw tot het examen. Het is prachtig te zien hoe brugklassers zich ontwikkelen tot jong volwassenen.'

Lees meer
Image

Lennart

 ‘De relatie die je kunt opbouwen met jongeren en hen kunt enthousiasmeren voor het vak vind ik mooi. Als docent ben je ook een belangrijk onderdeel in de vorming van de jongeren die voor je in het lokaal zitten.'

Lees meer
Image

Gorik

"Ik geef Duits aan het Reynaertcollege in Hulst. Ook geef ik les aan de Odisee Hogeschool in Sint-Niklaas en ik ben de Zeeuwse onderwijsambassadeur. Dat betekent dat ik mezelf sterk maak voor samenwerking tussen opleidingen en organisaties in Vlaanderen en Zuidwest Nederland.

Lees meer
Image

Eva

"Ik heb een WhatsApp groep met mijn mentorklas om nauw contact met de leerlingen te houden. Ik reageer snel op de berichtjes in de groep en leerlingen die niet lekker in hun vel zitten stuur ik af en toe een 1 op 1 bericht. Zo probeer ik ook waar nodig in contact te blijven met ouders."

Lees meer
Image

Gertrude

"Ik geef graag les in Zeeland. Naar mijn mening is er hier nog meer sprake van een gevoel van rust. Niet alleen als het om het onderwijs gaat, maar in het algemeen."

Lees meer
Image

Lotte

“Als docent wil ik leren meer verantwoordelijkheid bij de leerlingen te leggen en ze fouten te laten maken. Je wilt graag ruimte bieden voor groei en ontwikkeling, maar hebt vaak als eerste opkomende gedachte dat het goed gaat met je leerlingen wanneer je daar zelf goed genoeg voor zorgt.”

Lees meer
Image

Stijn

“Als het op een gegeven moment loopt, probeer ik de leerlingen op een individualistische manier te helpen. Iedere leerling is namelijk uniek. Mijn uitdaging is om te proberen de talenten van iedere leerling te ontdekken en ze hierbij te helpen om deze verder te ontwikkelen.”

Lees meer
Image

An

"Zolang de resultaten goed zijn en de leerlingen het prettig vinden, krijg ik veel vrijheid in hoe lesgeef. Dat vind ik heel tof. En mijn loon is goed. Ik verdien bijna het dubbele dan ik in België zou ontvangen. In Nederland kon ik als tweedegraads met extra taken een loonschaal omhoog."

Lees meer
Een dagje meekijken in het VO?

In onderstaande video bekijk je een dag in het leven van Anne Meerschaert, docente Engels op het Reynaertcollege in Hulst.

En ook Kyle Doesburg, docent Economie op het Ostrea Lyceum in Goes, neemt je graag een dagje mee in onderstaande video.