De volgende stap in je carriėre?

Het onderwijs heeft je hart. Kinderen en jongeren een stap verder brengen. De juiste bagage meegeven. Toerusten voor de toekomst. Misschien denk je nu na over jouw eigen baan en het maken van een stap in je carriėre of naar een nieuwe omgeving.  

We vertellen je graag over Zeeland. Over het Zeeuwse onderwijs en de carriėrekansen. Maar ook over Zeeland als provincie om te leven, wonen en werken.

Onderwijs in Zeeland

Het is natuurlijk lastig om het Zeeuwse onderwijs in een paar zinnen samen te vatten. Maar er zijn een aantal gemene delers. Zoals de alom tegenwoordige natuur en ruimte. Je staat zo buiten met je klas. Of het kleinschalige onderwijs in de dorpen, dat zorgt dat je naast de kinderen ook hun netwerk goed kent. De collegialiteit tussen leraren en verbondenheid tussen scholen. Groeiende samenwerkingen met het bedrijfsleven. De regiofunctie van middelbare scholen en het mbo. Innovaties die de onderwijskwaliteit hoog en het aanbod breed houden. 

Uitdagen
Leraren zeggen dat ze hier goed relatie kunnen opbouwen met de leerlingen. De uitdagingen zijn hier anders. Zoals bijvoorbeeld jongeren leren om zich te profileren en anders te durven zijn. Afstappen van het 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. We zoeken onderwijsprofessionals die onze kinderen toerusten met de juiste bagage om sterk in het leven te staan.

Jij.
Jij functioneert het beste als je op de juiste plek zit. En daar willen we je bij helpen. Daarom vind je veel informatie op deze website. Maar we gaan ook graag met je in gesprek. Om je te leren kennen en die baan voor je te vinden waarin je floreert. Drink je een bakje koffie met ons?

Antwoord op je vragen

Daar kunnen we 2 redenen voor geven:

  1. Zeeland is fantastisch om te leven en werken.
    Waarom? Dat leggen we je graag uit.
  2. Het is fijn werken in het Zeeuwse onderwijs.
    Waarom? Dat leggen we uit per onderwijssector:

 

Actuele vacatures vind je op onze vacaturepagina! Werk je al in het onderwijs en zit jouw baan er (nog) niet bij? Stuur ons dan een open sollicitatie en we helpen je graag verder.  

Zeeland heeft de krapste arbeidsmarkt van Nederland. Dus banen, die zijn er genoeg. Een greep uit de mogelijkheden vind je op de Zeeuwse Vacaturebank. Plannen om naar Zeeland te komen, maar nog steeds die baan voor je partner nog niet gevonden? Stuur ons een bericht en we helpen jullie graag verder!

Dat kan zeker. Ook als je al lange tijd niet meer voor de klas hebt gestaan, kun je gewoon solliciteren op lerarenfuncties. De school kijkt samen met jou of het nodig is om een opfriscursus te doen of bijgeschoold te worden. Ook kun je contact opnemen met Lesgeven in Zeeland of ZAOS:

Als je herintreder bent in het basisonderwijs, denkt het Lesgeven in Zeeland graag met je mee. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Als je wilt herintreden in het voortgezet- of mbo-onderwijs, gaat de Zeeuwse Academische Opleidingsschool (ZAOS) graag met je in gesprek. Zij zijn verbonden aan alle Zeeuwse middelbare- en mbo-scholen. ZAOS heeft goed zicht op (toekomstige) vraag naar leraren in het vo en kan je indien nodig helpen om een opfriscursus of opleiding te volgen.

Al je kansen ontdekken? Kijk hier verder!