Ben je vakspecialist en heb je interesse om toekomstige collega's op te leiden?

Combineer jouw vakmanschap met het geven van les in het onderwijs of instructie binnen jouw eigen organisatie. Jouw bedrijf ontwikkelt mee omdat jij toekomstige medewerkers goed kunt opleiden. Tevens positioneren jullie jezelf als voorloper binnen de branche.

Je blijft werken bij jouw huidige werkgever en gaat een aantal uur per week lesgeven. 

Om les te mogen geven is een opleidingstraject tot hybride opleider van belang. Jouw didactische én pedagogische vaardigheden ga je ontwikkelen en je doet praktijkervaring op tijdens leuke stages in het onderwijs.

Het traject staat open voor werknemers uit alle branches en wordt aangeboden door ZAOS, in samenwerking met HZ University of Applied Sciences en Fontys Hogeschool.

Opleiding Hybride Opleider

ZAOS start met de opleiding Hybride Opleider op 4 oktober! Interesse? Neem contact op via hybrideopleider@zaos.nl. Op 28 juni is er om 17.00 uur een informatiebijeenkomst. Meld je alvast aan via de mail. 

 

Antwoord op je vragen

Een Hybride Opleider oefent nog zijn eigen vak uit en blijft werken bij zijn huidige werkgever. Daarnaast geeft hij les in het onderwijs en/of verzorgt instructies in de eigen organisatie. Een Hybride Opleider is dus vakspecialist én helpt om toekomstige collega’s op te leiden. 

Je volgt het opleidingstraject de Hybride Opleider. Hierin leer je pedagogisch/didactische vaardigheden en competenties. Daarna weet je wat je goed ligt en ga je helpen om toekomstige collega’s op te leiden.

  • Scholingsdagen voor theorie, toepassing en feedback. 
  • Stage in het onderwijs voor toepassing van de theorie en leren in de praktijk. 
  • Met de opgedane theorie, toepassing ervan en praktijkervaring vul je jouw eigen portfolio.
  • Jij zorgt ervoor dat toekomstige medewerkers goed en praktijkgericht opgeleid worden. 
  • De Hybride Opleider geeft les op school en/of zorgt voor goede begeleiding van stagiaires in jullie bedrijf/organisatie. 
  • Door de samenwerking met het onderwijs profileert jouw bedrijf zich als voorloper in de branche en als interessante toekomstige werkgever. 
  • Jij stimuleert de ontwikkeling van medewerker(s) en daarmee het opleidingsklimaat in jullie bedrijf/ organisatie. Dat werkt motiverend naar de betrokken medewerkers en hun collega’s.