De Zeeuwse Onderwijsambassadeur

Samenwerken. Dat is één van de sleutels voor toekomstbestendig onderwijs met voldoende personeel. 

Gorik Hageman is benoemd tot Zeeuwse onderwijsambassadeur. Hij investeert in de samenwerking met opleidingen en organisaties in de aangrenzende gebieden van Vlaanderen en Zuidwest Nederland, die de Zeeuwse arbeidsmarkt kunnen versterken.

Aanpak

Gorik zet in op een gezamenlijke Zeeuwse aanpak voor het werven van onderwijzend personeel. Daarbij maakt hij een actieplan om leraren te interesseren voor lesgeven in Zeeland. Ook zet hij zich in om lerarenopleidingen en studenten in de aangrenzende gebieden te informeren en enthousiasmeren over carrièrekansen in het Zeeuwse onderwijs.

Maak kennis met Gorik

“De vraag of ik mij Nederlander of Belg voel, kan ik niet beantwoorden. Ik ben opgegroeid in het Nederlandse grensdorp Clinge en weet niet beter dan dat ik in beide landen leef.

Ik heb een groot netwerk binnen zowel het Nederlandse als Vlaamse onderwijs. Grensoverschrijdende samenwerking wordt duurzaam als je waarde toevoegt. Waarom zou je 14 kilometer van elkaar verwijderd allebei een oplossing bedenken voor hetzelfde probleem? Ik geloof in een duurzame samenwerking die voor zowel Zeeland als Vlaanderen lonend gaat zijn.

Met het oog op die samenwerking heb ik al diverse partijen bij elkaar gebracht en zie ik nog veel kansen. Zo leg ik bijvoorbeeld contact met Vlaamse lerarenopleidingen en de HZ.

Daarnaast informeer ik over werken in het Zeeuwse onderwijs. Het is vooral belangrijk dat leraren een goede keuze maken. Ik wil laten zien wat het onderwijs in Zeeland inhoudt en zeggen: ‘hier zijn de banen, je bent welkom!’.

Wellicht zijn er Vlaamse leraren die meer floreren in het Nederlandse systeem. Zij moeten weten waar wij voor staan en welke kansen er voor hen zijn. Het is goed om vragen over arbeidsvoorwaarden en grensarbeid te beantwoorden. Deze site gaat daarin faciliteren en verbindt tevens met andere Zeeuwse initiatieven.”

Samenwerken of meer weten?

Neem gerust contact op: 

Gorik Hageman
T: +31 6 10 08 75 71
gorik@lesgeveninzeeland.nl
Linkedin

Image

Gorik

Waarom zou je 14 kilometer van elkaar verwijderd allebei een oplossing bedenken voor hetzelfde probleem? Ik geloof in een duurzame samenwerking die voor zowel Zeeland als Vlaanderen lonend gaat zijn.

Lees meer