Nina

VMBO docent | Nehalennia Middelburg | Mentor | Media Coach | Ondernemer

Elke dag is anders

“Geen één dag is hetzelfde, maar zeker ook geen leerling is hetzelfde, gelukkig! Dit komt mooi uit, want ik zou mij vervelen als ik elke dag hetzelfde zou moeten doen. Dit is ook de reden waarom ik niet één vak heb gekozen waar ik iedere dag 8 uur lang mee bezig moet zijn. De gedachte alleen al… Niets voor mij! Na de PABO op de HZ in Vlissingen heb ik de opleiding Groepsleerkracht VMBO gedaan in Utrecht,” begint Nina te vertellen. 

Al 10 jaar is Nina werkzaam voor Mondia Scholengroep. “Op verschillende locaties heb ik gewerkt en verschillende vakken gegeven, van Nederlands tot culturele en kunstzinnige vorming. Tegenwoordig ben ik mentor van de eerste klas binnen VMBO Basis. Dit betekent in deze afdeling dat je deze leerlingen alle vakken aanbiedt, lekker afwisselend dus.”

Wat haar grootste uitdaging is? “Ik vind het belangrijk dat het vak zo op de kaart gezet wordt dat het weer gewaardeerd wordt zoals ‘vroeger’. Ook vind ik het belangrijk om mezelf te blijven.”
 

Media Coach

De diversiteit spreekt Nina erg aan. “Lesgeven is meer dan alleen voor de klas staan. Onderwijzen doe je samen met ouders, leerlingen, collega’s en de instanties en bedrijven waar wij mee samen werken. Dat maakt het juist heel divers en afwisselend. Naast het lesgeven heb ik mij vooral beziggehouden met projecten en activiteiten waar de leerlingen naast de lessen van kunnen genieten of leren. Ik ben Media Coach en zet mij in voor alle social 'events', de positieve en negatieve. Van schoolfeesten die het schooljaar leuker maken, klassenuitjes naar lokale bedrijven tot projecten met de oude basisscholen voor het gemis. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar een nieuw vak ontwikkeld: 'Atelier', waar leerlingen een mix van mens en burgerschap, ckv, handenarbeid en lob krijgen in 'leertuin-omgeving'. Ook kunstzinnige activiteiten binnen de school zoals een filmhuis en museum, excursies naar Londen, Newcastle, York en Praag, uitjes naar Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen vallen hieronder. Daarnaast geven we enorm veel lessen die aansluiten op de belevingswereld van de leerlingen in het mooie Zeeland,” vertelt Nina enthousiast. 
 

Bezige bij

Een bezige bij dus! Naast het docentschap heeft Nina nog een eigen creatief bureau, Nina Elements. “Ik ben lekker ondernemend bezig en maak mensen blij met taarten! Ook deze combinatie is mogelijk in het onderwijs!”