93
marieke-verhoeven-GDERqBang0E-unsplash

Op weg naar de Zeeuwse onderwijsregio

In de aanpak van het lerarentekort in Zeeland gebeurt veel goeds, onder meer binnen de opleidingsscholen en vanuit het programma Lesgeven In Zeeland. Om dit te versnellen en te verduurzamen wordt de periode tot januari 2025 benut om het Samen Opleiden en Professionaliseren (SO en P) en de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) samen te voegen in Onderwijsregio Zeeland.

Op weg naar de Zeeuwse onderwijsregio

Binnen deze onderwijsregio zullen schoolbesturen en de opleidingen tot leerkracht/docent en kindprofessional regionaal samen nauw optrekken optrekken om te komen tot een gezonde opleidings- en arbeidsmarkt. In Zeeland zijn voor en door alle onderwijskolommen de regionale opgaven in kaart gebracht met betrekking tot het werven, matchen, opleiden, begeleiden en professionaliseren van personeel. Deze gezamenlijke aanpak die bijdraagt aan aantrekkelijk werk in het onderwijs in de regio geven we gedurende de periode tot 2025 vorm. 

De toekomstige samenwerking gericht op de Zeeuwse opgave is uitwerkt in de schets ‘Op weg naar de Zeeuwse Onderwijsregio’. Deze schets vormt de basis voor de uitwerking: ‘Een door alle partijen breed gedragen voorstel voor de definitieve government-structuur en een definitief programma met deelprogramma's´.

Per september zijn we ook op zoek naar een energieke kandidaat voor de functie van kwartiermaker. 

Vacature kwartiermaker

 

Image

Lezing Kees van Overveld: Scholen op scherp

Op 18 september om 19:30 uur komt Kees van Overveld een lezing geven voor Qwestor Verdiept, op basis van zijn nieuwe boek: Scholen op scherp. Kinderen en jongeren met wapens in en rond de school.

Lees meer
Image

Nieuw in het Zeeuwse onderwijs: Tinke Veekens

Tinke Veekens - Maljaars is 26 jaar, woont en werkt nu nog in Zaltbommel. Na de zomervakantie start ze als docent bij het Scheldemond College in Vlissingen. 'Mijn man en ik komen eindelijk weer terug naar ons geliefde Zeeland! Wij zijn vanwege studie en werk buiten Zeeland beland, maar komen nu met veel enthousiasme terug. De ruimte, de rust en de afwisseling met stad en platteland maakt Zeeland voor ons de provincie waar wij willen wonen.

Lees meer