WhatsApp Image 2023-06-25 at 10.09.12
WhatsApp Image 2023-06-25 at 10.06.52

Nieuw in het Zeeuwse onderwijs: Tinke Veekens

Tinke Veekens - Maljaars is 26 jaar, woont en werkt nu nog in Zaltbommel. Na de zomervakantie start ze als docent bij het Scheldemond College in Vlissingen. 'Mijn man en ik komen eindelijk weer terug naar ons geliefde Zeeland! Wij zijn vanwege studie en werk buiten Zeeland beland, maar komen nu met veel enthousiasme terug. De ruimte, de rust en de afwisseling met stad en platteland maakt Zeeland voor ons de provincie waar wij willen wonen.

Nieuw in het Zeeuwse onderwijs: Tinke Veekens

Daarnaast is het nog steeds dichtbij de randstad. Wij gaan wonen in Kloetinge en dit ligt in het midden van Zeeland.  

Ik heb mijn wensen voor mijn baan in Zeeland besproken met Lesgeven in Zeeland en zij zijn toen gaan zoeken voor mij. Ik ben Lesgeven in Zeeland tegengekomen tijdens mijn zoektocht naar een baan maar het contact is pas echt goed opgang gekomen nadat ik ze tegenkwam op de Zeeuwse Carrière Beurs in de Zeelandhallen. 

Ik ga verschillende vakken geven op het Scheldemond namelijk; dans, geschiedenis en CKV. Nu zul je misschien denken wat een vreemde combinatie. Deze combinatie is voor mij juist heel logisch. Om de dansstijlen en de dansgeschiedenis te begrijpen moet je ook de geschiedenis kennen. CKV verbindt deze vakken en geeft mij extra ruimte om creatief bezig te zijn. Je kan mij dan ook wel een bezig bijtje noemen. Om deze vakken te kunnen geven heb ik zowel mijn diploma voor danseducatie 1e graad als mijn diploma voor docent geschiedenis 2e graad behaald op Fontys Hogescholen. Gedurende mijn tweede opleiding ben ik begonnen met werken op het Anna van Rijn College, te Nieuwegein. Hier heb ik 5 jaar met veel plezier gewerkt, maar het was tijd om naar Zeeland terug te komen.

Image

Op weg naar de Zeeuwse onderwijsregio

In de aanpak van het lerarentekort in Zeeland gebeurt veel goeds, onder meer binnen de opleidingsscholen en vanuit het programma Lesgeven In Zeeland. Om dit te versnellen en te verduurzamen wordt de periode tot januari 2025 benut om het Samen Opleiden en Professionaliseren (SO en P) en de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) samen te voegen in Onderwijsregio Zeeland.

Lees meer
Image

Zij-instromer: Van een kantoorbaan naar het techniekonderwijs

Ben heeft 10 jaar een eigen installatiebedrijf gehad en het begeleiden van stagiairs heeft hem altijd voldoening gegeven. Daarna is hij de commerciële kant opgegaan. De vertegenwoordiging bij een technische groothandel en inkoper bij Scalda. Hij miste de affiniteit met de techniek en is als zij-instromer aan de slag gegaan in het vo-onderwijs.

Lees meer