ruud 2
jeswin-thomas-dfRrpfYD8Iw-unsplash

Kennis uit het vo draagt bij aan het mbo

Ruud Pijls werkt in het mbo, maar geeft ook techniekles aan de leerlingen van het vmbo. Een mooie combinatie waar de leerlingen profijt van hebben.

Kennis uit het vo draagt bij aan het mbo

Na jarenlang werkzaam geweest te zijn als techniekdocent bij CSW heeft Ruud in 2016 de overstap gemaakt naar Scalda en is daar werkzaam als opleidingscoördinator bbl niveau 3 en 4. Hij geeft ook elektrotechniek aan de vmbo-leerlingen van Nehalennia en CSW die les krijgen in Technum. Ruud: 'Werken met beide leerling groepen vind ik echt geweldig. Het is voor mezelf uitdagend, maar we doen er ook veel kennis mee op. De overgang van het vo naar mbo kunnen we vloeiender maken en de begeleiding van de mbo-docenten aan de eerstejaars wordt versterkt.

Ik merk dat het voor leerlingen laagdrempeliger is om aan een mbo docent vragen te stellen over een vervolgopleiding. De leerling neem ik soms mee naar de ruimte waar de lessen worden gegeven, ik laat opdrachten zien die je krijgt en ze zien studenten aan het werk zodat ze een beter beeld krijgen en de juiste vervolgopleiding kiezen. Vo-leerlingen die niet gemotiveerd zijn en door hun instelling gaan afstromen naar de vmbobasis opleiding spreek ik aan op hun gedrag en laat zien dat wanneer ze een bepaalde vervolgopleiding willen ze met deze instelling juist langer naar school moeten, sommige mbo-opleidingen hebben namelijk een minimale instroomniveau kader.

Ik hoop nog jaren betrokken te zijn bij het opleiden van de vmbo- en mbo-leerlingen en ze enthousiast te maken voor de techniek'.

Image

Jeugd inspireren en kennis laten maken met veel technieken

Leen Bolijn werkt als techniekdocent bij Nehalennia en heeft een brede technische achtergrond als elektromonteur, monteur besturingstechniek, kunstsmid en hoefsmid. Zijn brede technische kennis en ervaring met het begeleiden van stagiairs brengt hij nu over aan VO-techniekleerlingen in Walcheren.

Lees meer
Image

Nieuw in het Zeeuwse onderwijs: Geraldine Geldof

Ik ben Geraldine Geldof, 56 jaar, ik woon (nog) in Amsterdam en werk (nog) op een basisschool in Badhoevedorp. Over vier weken verhuis ik naar Koudekerke. Dat betekent ‘terug naar m’n wortels' want ik ben in Middelburg geboren en getogen.

Lees meer