354566069_10160649773176480_5405734030360680829_n (1)
brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash

De reacties van leerlingen zijn zo puur en eerlijk

Mijn naam is Denny mc Taggart (dat klinkt een beetje Schots en dat is het dan ook, mijn opa was een soldaat in de Tweede Wereldoorlog). Ik ben 47 jaar, woonachtig in Hulst in het mooie Zeeuws-Vlaanderen en  ben werkzaam op het Reynaertcollege.

De reacties van leerlingen zijn zo puur en eerlijk

Lang geleden alweer studeerde ik Sociaal Pedagogisch werk en tijdens die opleiding mocht ik stage gelopen in het onderwijs. Ondanks dat ik alles bij elkaar zo'n 12 jaar in het buitenland heb gewoond en gewerkt en niet in het onderwijs, heeft het altijd in mijn gedachten gespeeld. Zeker in deze regio. Het voelde vier jaar geleden echt als thuiskomen, terug dichtbij familie en vrienden. 

Ik ben een klein jaar werkzaam op het Reynaertcollege als instructeur en dat bevalt goed. De klik met zowel mijn Belgische als Nederlandse collega's en leerlingen is goed, we zitten hier tenslotte in een grensregio. Ik hoop volgend jaar een extra opleiding te gaan doen, maar ben me daar samen met onze directie nog een beetje in aan het oriënteren, wat de eventuele mogelijkheden hierin zijn. 

Het leukste aan dit werk vind ik toch de reacties van de leerlingen, die zijn zo puur en eerlijk soms. Ook het feit dat ze dankbaar zijn als je laat zien dat je ze echt wil helpen, dat maakt dit werk voor mij zo mooi. Het vak waarbij ik leraren ondersteun is Dienstverlening en Producten is een breed vak, waarbij leerlingen mogen 'snuffelen' aan diverse beroepen en wij ze op deze manier kunnen helpen met het maken van een goede keuze voor hun toekomst. 

Pasgeleden zei een leerling tegen me, ik zou ook wel in het onderwijs willen werken. Maar dan op een basisschool. En....  zonder kinderen haha. 

Ik hoop hier tot mijn pensioen te werken, het is nog best veel wat op mij afkomt en soms is het een beetje watertrappelen, maar ik hoop straks met meer ervaring ook wat meer rust te vinden. Nu ben ik elke avond meer huiswerk aan het maken, dan de gemiddelde leerling denk ik. Mensen onderschatten wel eens hoeveel voorbereiding erbij komt kijken in het onderwijs, nou ik niet meer! 

Image

Vanaf de eerste dag bij de kleuters zei ik dat ik juf wilde worden

Mijn naam is Irene van Meel en ik ben 33 jaar. Een aantal jaar geleden verhuisde ik van Brabant naar Middelburg, waar ik met heel veel plezier woon met mijn vriend en onze twee dochters van 4 en 5 jaar.

Lees meer
Image

Netwerkbijeenkomst Regie op vitaliteit_28 november

Bij vitaliteit wordt al snel gedacht aan sporten en gezond eten. Maar vitaliteit is veel meer dan dat. Welke invloed hebben persoons- of generatiekenmerken op vitaliteit? En wat betekenen energiegevers en energienemers voor het behoud van vitaliteit? In deze kennisbijeenkomst geeft VfPf inzicht en handvaten die bij medewerkers (en jezelf) kunnen zorgen voor een betere balans tussen belasting en belastbaarheid, tussen werk en privé en bovenal tussen energiegevers en energienemers.

Lees meer