Gorik1
Foto VO vierkant-

Gluren bij de buren

Niet alleen Nederland kampt met een tekort aan leraren, in België is het niet anders. In Brusselse straten hangen spandoeken met wervende teksten als ‘Juf Mart zoekt toffe collega’s’ en ‘Word leerkracht in Brussel'.

Gluren bij de buren

In dit artikel van ‘Onderwijsblad’ vertellen Stijn Buysschaert, opleidingshoofd van de lerarenopleiding van hogeschool Odisee uit Sint-Niklaas en Gorik Hageman, docent en ambassadeur van Lesgeven in Zeeland alles over hoe Vlaamse startende docenten worden verleid om in Nederland les te komen geven. Betere salarissen, een meer open cultuur en meer kans op bijscholing. Lees het volledige artikel hier. 

Image

Het succes van de Zomerschool in Terneuzen

De passie voor de Zomerschool spat er bij directeur Sebastiaan Vanhijfte van af. Vol liefde en trots vertelt hij over de zevende editie van de Zomerschool in Terneuzen. Kinderen en leraren die een stukje opgeven van hun zomervakantie, dat is toch wel bijzonder!

Lees meer
Image

Gastlessen over discriminatie, diversiteit en inclusie

Anti Discriminatie Bureau Zeeland biedt vanaf het schooljaar 2021-2022 twee nieuwe gastlessen aan voor leerlingen in het voortgezet onderwijs: de gastles ‘Kijk eens door een andere bril’ en de gastles ‘Allemaal mensen'.

Lees meer