Foto VO vierkant-
Foto VO vierkant-4

De Master Educational Needs in Zeeland volgen! Doe jij ook mee?

HZ en het Seminarium voor Orthopedagogiek hebben vorig jaar de handen ineengeslagen. Samen maken we het mogelijk dat de Master EN in Zeeland gevolgd kan worden.

De Master Educational Needs in Zeeland volgen! Doe jij ook mee?

HZ en het Seminarium voor Orthopedagogiek hebben vorig jaar de handen ineengeslagen. Samen maken we het mogelijk dat de Master EN in Zeeland gevolgd kan worden. In september startte een grote groep collega’s uit alle windstreken van het Zeeuwse onderwijs. De opleiding loopt als een trein en zowel de deelnemers aan de specialisatie gedrag als aan de specialisatie begeleiden doen dat met veel enthousiasme. Het is een leuke groep waarin veel uitwisseling plaatsvindt! 

Wij willen in cursusjaar 2022-2023 een volgende groep starten. 

Gedrag van kinderen, hun sociaal-emotionele ontwikkeling en de rol daarbij van leraar, ouders en andere kinderen, is een thema dat bij velen van ons vragen en behoeften oproept. In de tweejarige deeltijdopleiding doe je kennis, houding en vaardigheden op, waar je de rest van je werkleven plezier van hebt. In de specialisatie Begeleiden staat de rol van de intern begeleider en diens coachende en begeleidende taken centraal. Daarbij komt vanzelfsprekend als belangrijk thema de schoolontwikkeling ook aan de orde. En voor beide specialisaties geldt: jij en je school zullen ervaren dat het heel praktijkgerichte opleidingen zijn.

We nodigen je uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 5 april van 19.30 uur tot 20.30 uur. Je hoeft er niet de deur voor uit: we doen dat digitaal! Je ontvangt aansluitend aan de bijeenkomst aanvullende informatie in je mailbox.

Deze online deeltijdmaster Educational Needs is een digitaal verzorgde Master met ook live bijeenkomsten in Zeeland. De master is van begin tot eind praktijkgericht en met de praktijk verbonden. Het is een opleiding waarin je samenwerkt in leerteams die het karakter hebben van professionele leergemeenschappen. Docenten stimuleren, inspireren en begeleiden je.

Naast het feit dat je geen zeeën van reistijd kwijt bent en je vanuit je eigen huis in een digitale community een heel groot deel van de bijeenkomsten kunt volgen schetsen we een indruk:

  • uitgangspunt is het verzorgen van een in company Master voor de collega’s die werken bij de Zeeuwse schoolbesturen
  • er wordt aangesloten bij lokale onderwijsontwikkelingen; maatwerk staat voorop
  • er wordt gewerkt in leerteams van 4 à 5 personen; je kiest zelf mee in de samenstelling
  • naast een grotendeels online verzorgd aanbod worden live bijeenkomsten in Vlissingen en mogelijk ook in Goes georganiseerd. Leerteams kunnen daar samen komen
  • er wordt opgeleid voor een officieel Master EN diploma; hetzelfde diploma als bij de compleet live verzorgde ’traditionele’ Master EN
  • de vraaggestuurde delen in de opleiding kunnen naadloos aansluiten bij je eigen leervragen
  • het aanbod is up to date op het gebied van gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling
  • er is sprake van een samenhang en inhoudelijke verbinding in het aanbod;
  • docenten vanuit het Seminarium en HZ delen hun expertise ten behoeve van jouw ontwikkeling
  • er wordt geleerd met en van onderwijsprofessionals uit het po, s(b)o en v(s)o
  • de opleiding kent een rijke digitale leeromgeving
  • 3 keer per jaar is een landelijke studiedag in Utrecht die je zonder extra kosten kunt volgen
  • de kosten voor deze Master En zijn gelijk aan de reguliere master en kunnen worden gefinancierd met de lerarenbeurs. Ons advies is om deze –als je mee wilt gaan doen in de master- zo snel mogelijk na de voorlichting aan te vragen.

Weet je nu al zeker dat je de master wilt gaan doen (online volgen kan bij het Seminarium altijd; uiteraard streven we ernaar een zelfstandige Zeeuwse groep te vormen) dan kun je overwegen om de lerarenbeurs sowieso aan te vragen. Dat kan vanaf 1 april 18.00 uur tot en met 15 mei via de websitelink https://www.duo.nl/particulier/lerarenbeurs/aanvragen.jsp

Meld je voor de voorlichting uiterlijk vrijdag 1 april aan (en dat kun je natuurlijk ook meteen doen) op mailadres seminarium@hu.nl met in het kopje van de mail: ‘aanmelding voorlichting Master EN Zeeland. Zet in de mail: 

  • je naam,
  • de school waar je werkt,
  • het mailadres van waaraf je op het moment van de informatiebijeenkomst kunt inloggen.
  • geef ook aan voor welke datum jij je aanmeldt.

Je bent van harte welkom bij de voorlichting! 

Hartelijke groeten van,

Frank Rothuis, HZ Directeur sociaal-maatschappelijk domein 

Jacques Verheijke, HU/ Seminarium voor Orthopedagogiek adviseur opleiden en professionele ontwikkeling

Image

Zeeuwse scholieren maken kennis met beroepen

De Zeeuwse BeroepenSpeedDate (ZBSD): waardevolle samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven. De meeste leerlingen in de eindexamenklassen hebben de keuze voor een vervolgstudie inmiddels gemaakt.

Lees meer
Image

Gratis trainingen voor medewerkers van het Zeeuwse onderwijs

De projectgroep Duurzaamheid en Vitaliteit organiseert gratis trainingen voor medewerkers van het Zeeuwse onderwijs.

Lees meer