taylor-flowe-4nKOEAQaTgA-unsplash
thisisengineering-raeng-TXxiFuQLBKQ-unsplash

Meeloopdag leerlingen

Lesgeven in Zeeland organiseerde samen met de lerarenopleiders van ZAOS en de decanen van VO Zeeuws-Vlaanderen de Zeeuwse onderwijs meeloopdag.

Meeloopdag leerlingen

Veertien leerlingen van het Reynaertcollege in Hulst, het Lodewijk College in Terneuzen en het Zwin College in Oostburg die het wel zien zitten om later voor de klas te staan, mochten donderdag 24 november ruiken aan het docentenvak. Dit was de eerste in een reeks van meeloopdagen, die door heel Zeeland georganiseerd worden, om jongeren enthousiast te maken over lesgeven in zeeland. 

Dominika Drezwicka (19 jaar, 6 vwo) en Lieke de Frel (15 jaar, 4 vwo) van het Lodewijk College in Terneuzen mochten meelopen op het Reynaertcollege. Dominika gaf scheikunde, Lieke verzorgde Franse les. Beide dames vonden de dag heel nuttig, maar onderlinge verschillen waren er wel. Zou Lieke later het liefst les willen geven aan de onderbouw, dat is voor Dominika absoluut niet het geval. ,,Onderbouwers zijn luid!”

Het vak echt beleven

Het is de derde keer dat de Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen de onderwijsmeeloopdag houden. ,,Online voorlichting over studies is niet ideaal”, zegt onderwijsambassadeur/decaan Gorik Hageman. ,,Ik vind het juist belangrijk dat ze het vak echt kunnen beleven. En zeg nu zelf, wie wil er nu niet een dagje meelopen met het mooiste beroep dat er is?

Lees het artikel dat geplaatst is in de PZC

Image

Regionale samenwerking in Zeeland: belangrijk werk voor de ambassadeur

Gorik Hageman en Jaco Klink beiden actief voor Lesgeven in Zeeland, zijn op verzoek van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geïnterviewd over hun werkzaamheden gericht op de aanpak van het lerarentekort.

Lees meer
Image

Inspiratiesessies met Thijs Launspach en Ray Klaassens

Deze inspiratiesessies schudden je wakker, openen je ogen en maken je bewust van wie je bent en wat je (waarom) doet. De inspiratiesessies met Thijs Launspach en Ray Klaassens is op 9 maart. Schrijf je direct in via www.fit2workzeeland.nl. 

Lees meer