Foto 2
Foto 4

Oud-topsportleerling verrast docent van het Scheldemond College in het SBS6 programma ‘De Helden van het Onderwijs’

Oud-topsportleerling van het Scheldemond College, Siebe Schieman heeft zijn docent Michael Bronner bedankt in het SBS6 programma ‘De Helden van het Onderwijs’.

Oud-topsportleerling verrast docent van het Scheldemond College in het SBS6 programma ‘De Helden van het Onderwijs’

Siebe voetbalt bij Sparta Rotterdam. De combinatie van topsport, school en de reistijd naar zijn woonplaats Axel is pittig. Goede gesprekken met de topsportcoördinator hebben hem erg geholpen in de topsport, maar ook in de ontwikkeling van mij als persoon en het behalen van mijn diploma. Siebe heeft hem daar speciaal voor bedankt met uiteraard een sportieve activiteit. De uitzending is zondag 29 januari om 15.30 uur en zaterdag 4 februari om 10.30 uur te zien op SBS6. 

Het programma Helden van het Onderwijs 

We zien onze docenten zwoegen en staken, online les geven en het beste ervan maken in bijzondere situaties. Wat we niet zien, is hoe diezelfde docenten het verschil maken in de levens van jonge mensen. Na twee succesvolle seizoenen, richten we de komende vier weken nog meer spotlight op het onderwijs. De docenten van Nederland verdienen meer dan alleen aandacht dus verrassen hun eigen leerlingen en studenten ze met dromen die uitkomen.

In de zoektocht naar de Helden van het onderwijs kijken we binnen in allerlei soorten onderwijs, van Hogescholen, MBO vakscholen, topsportonderwijs, speciaal onderwijs, Daltonscholen tot Freinetscholen. Samen met de leerling wordt de onderwijsheld, door middel van een vette verrassing, in het zonnetje gezet.

 

Image

Inspiratiesessies met Thijs Launspach en Ray Klaassens

Deze inspiratiesessies schudden je wakker, openen je ogen en maken je bewust van wie je bent en wat je (waarom) doet. De inspiratiesessies met Thijs Launspach en Ray Klaassens is op 9 maart. Schrijf je direct in via www.fit2workzeeland.nl. 

Lees meer
Image

Samenwerking tussen vmbo en mbo

Eerste Tiny House gebouwd door vmbo -en mbo-leerlingen in Walcheren. Een mooie samenwerking tussen de onderwijskolommen.

Lees meer