IMG_5420
IMG_5434

Kandidatendatabase officieel van start

Donderdag 6 april hebben wij samen met de Zeeuwse vacaturebank de nieuwe Zeeuwse Kandidaten-database van de Zeeuwse Vacaturebank gelanceerd. Zeeuwse werkgevers kunnen daarmee makkelijker kandidaten vinden voor hun vacatures en ook geld en tijd uitsparen bij hun wervingstrajecten.

Kandidatendatabase officieel van start

Zoeken naar passende vacatures? Of liever de rollen omdraaien en worden benaderd door interessante werkgevers? Iedereen die een online profiel en cv aanmaakt kan nu gevonden worden door Zeeuwse werkgevers. Ook als je niet wilt dat je huidige werkgever het te weten komt, want het kan ook anoniem. 

Al bijna 5 jaar kunnen Zeeuwse werkgevers hun vacatures gratis plaatsen op de Zeeuwse Vacaturebank, waardoor al die Zeeuwse vacatures veel beter te vinden zijn. Maar er was voor werkzoekenden nog geen mogelijkheid om een online-cv aan te maken om rechtstreeks gevonden te worden. Nu is die mogelijkheid er wel. En dankzij de samenwerking met Lesgeven in Zeeland, het initiatief dat zich inzet om Zeeuwse onderwijs-medewerkers te vinden en behouden, maken alle Zeeuwse onderwijsinstellingen direct vanaf de start gebruik van deze Kandidaten-databank. En andere werkgevers kunnen nu volgen.

“Samenwerken op het gebied van de Zeeuwse arbeidsmarkt-uitdagingen is van groot belang.” vertelt Saskia Szarafinski van Lesgeven in Zeeland. Wij werken al langer samen met de Zeeuwse Vacaturebank. Alle onderwijsvacatures staan op onze website en dit is weer een mooie vervolgstap. Scholen kunnen op deze manier veel makkelijker en goedkoper kandidaten vinden. En onderwijsprofessionals, ook die van buiten Zeeland, kunnen zich eenvoudig presenteren bij alle onderwijsbesturen. Uiteraard kunnen mensen nog steeds contact opnemen met ons Informatiepunt voor persoonlijk advies.”

“We wilden al langer de vacaturebank uitbreiden met een cv-module waar werkgevers in kunnen zoeken, maar zoiets kost altijd meer tijd en geld dan je van te voren hoopt en de middelen van onze stichting zijn beperkt. Super dat het er nu is, dat is goed voor Zeeland!”, alsdus Jim Goedhart van ZeeuwseVacaturebank.nl. “Een overkoepelende Zeeuwse database is veel waardevoller dan een specifieke database voor alleen onderwijs, zorg of techniek, enzovoorts, want op deze manier zijn mensen ook te interesseren voor andere branches en vakgebieden dan hun huidige. De stap van horeca naar zorg of andersom is veel sneller gemaakt. En verschillende databases naast elkaar bouwen, beheren en promoten brengt alleen maar onnodige extra kosten met zich mee.”

Tijdens een feestelijke aftrap met verschillende Zeeuwse werkgevers en betrokkenen werd onder het genot van taart de kandidaten-database in gebruik genomen. Er zitten al duizenden kandidaten in, ook van buiten Zeeland, en dat worden er nu snel meer. Zeeuwse werkgevers kunnen een account aanvragen op ZeeuwseVacaturebank.nl om gebruik te maken van de Kandidaten-database. Het is niet helemaal gratis, want de voorinvesteringen moeten worden terugverdiend, maar voor slechts E49,- per maand kunnen werkgevers aan de slag.

Direct je cv uploaden!

Werkgever in het Zeeuwse onderwijs? Bekijk de cv's.

Image

Succesvolle afronding ‘Kijken in de keuken’

Op 23 maart heeft er in Goes een onderwijscafé plaatsgevonden. Dit café was een afronding van het project ‘Kijken in de keuken” van PO- en VO-scholen.

Lees meer
Image

Informatiesessie opleiding schoolleider basisbekwaam en vakbekwaam

De informatiesessie voor de opleiding schoolleider basisbekwaam en vakbekwaam is goed bezocht door Zeeuwse onderwijsprofessionals.

Lees meer