WhatsApp Image 2023-03-23 at 17.03.03
WhatsApp Image 2023-03-23 at 17.41.42 (1)

Succesvolle afronding ‘Kijken in de keuken’

Op 23 maart heeft er in Goes een onderwijscafé plaatsgevonden. Dit café was een afronding van het project ‘Kijken in de keuken” van PO- en VO-scholen.

Succesvolle afronding ‘Kijken in de keuken’

Tijdens dit project is er aan leerkrachten van groep 8 uit het PO gelegenheid geboden om een dag (deel) mee te lopen met een brugklasmentor van het VO en andersom. Prisma en Albero deden mee vanuit het PO en Pontes en Ostrea vanuit het VO. Tijdens het onderwijscafé werden ervaring uitgewisseld.

Enkele reacties van onderwijsprofessionals:

  • Er zijn tussen het PO en VO veel verschillen, waarin prachtige kansen liggen. Hier moeten we gebruik van maken
  • Laat de kinderen in het PO veel meer zelfstandig de wereld ontdekken. Gun hen dit, pamper ze niet teveel.
  • Het VO zou veel meer kunnen sturen op het naleven van schoolafspraken/regels door de verschillende docenten. Hier is nog een wereld te winnen.
  • Het PO en VO zijn echt twee verschillende werelden die samenkomen als een kind overstapt. Dit kan voor kinderen echt ingewikkeld zijn.
Image

Grens overschrijdend onderwijs

De vzw Willem I organiseert woensdag 15 februari een colloquium over ‘Grens overstijgend onderwijs in de regio van North Sea Port’. Gorik Hageman onze Zeeuwse Onderwijsambassadeur heeft een rol. Ook is er een Zeeuws panel, met bestuurders en onderzoekers uit het Zeeuwse onderwijs. (De link naar de livestream is opgenomen in dit bericht.)

Lees meer
Image

Kandidatendatabase officieel van start

Donderdag 6 april hebben wij samen met de Zeeuwse vacaturebank de nieuwe Zeeuwse Kandidaten-database van de Zeeuwse Vacaturebank gelanceerd. Zeeuwse werkgevers kunnen daarmee makkelijker kandidaten vinden voor hun vacatures en ook geld en tijd uitsparen bij hun wervingstrajecten.

Lees meer