Jopke11
Opleiden in Zeeland

Opleiden in Zeeland

Herken je dit? Je zou best een opleiding willen volgen om je verder te ontwikkelen. Misschien denk je aan een master? Een ib-opleiding? Of wil je in de toekomst schoolleider worden? Dan kan het een drempel zijn dat je vanuit Zeeland voor veel opleidingen ver moet reizen, zeker als het in de avonduren is.

Opleiden in Zeeland

Een groepje opleidingscoördinatoren van verschillende Zeeuwse schoolbesturen hebben daarom het initiatief genomen om in contact te treden met verschillende aanbieders met de vraag hun opleiding volgend jaar in Zeeland te organiseren. RPCZ en het Seminarium bieden zelf al een IB-opleiding aan die start in het najaar van 2021. 

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op de website van rpcz  https://www.rpcz.nl/agenda/ib-opleiding

Voor de schoolleidersopleiding zijn contacten met Avans Plus. Wil je bij hen je schoolleidersdiploma halen? Meld je dan aan bij Avans Plus en geef aan Monique van Ombergen, (beleidsadviseur bij Prisma scholengroep mvanombergen@prisma-scholengroep.nl) door dat je dit gedaan hebt. Monique houdt het aantal aanmeldingen bij en voert bij voldoende interesse de gesprekken met Avans Plus om de opleiding in Zeeland te organiseren.

Image

Bovenformatieve pools

Binnen drie Zeeuwse regio’s wordt ingezet op het vormen van bovenformatieve pools. Er worden meer docenten geworven dan strikt noodzakelijk is binnen de reguliere formatie.

Lees meer
Image

Vitaliteit Fit 2 work: Week van de duurzame inzetbaarheid

In de week van 16-18 november 2021 wordt de week van de duurzame inzetbaarheid / vitaliteit Fit2Work week georganiseerd. De week van de vitaliteit staat in het teken van ervaren, doen, weten, beleven, bewegen, loslaten. Daarin is er aandacht voor bijvoorbeeld gezonde voeding, mantelzorg, gezonde leefstijl, betekenisvol leven, grenzen stellen, veiligheid.

Lees meer