Ontwerp zonder titel (1)
Springende dame

Vitaliteit Fit 2 work: Week van de duurzame inzetbaarheid

In de week van 16-18 november 2021 wordt de week van de duurzame inzetbaarheid / vitaliteit Fit2Work week georganiseerd. De week van de vitaliteit staat in het teken van ervaren, doen, weten, beleven, bewegen, loslaten. Daarin is er aandacht voor bijvoorbeeld gezonde voeding, mantelzorg, gezonde leefstijl, betekenisvol leven, grenzen stellen, veiligheid.

Vitaliteit Fit 2 work: Week van de duurzame inzetbaarheid

Fit2Work: een week vol inspiratie 

Vanuit de diverse samenwerkingspartners in de zorg, welzijn en het onderwijs is de wens ontstaan om de thema’s duurzame inzetbaarheid, betekenisvol werken en vitaliteit toegankelijk en inzichtelijk te maken voor de collega’s uit het primaire proces.

De vragen die we ons daarbij stelden waren voor alle organisaties herkenbaar:

  • Hoe inspireren we de collega’s op dit gebied?
  • Hoe creëren we bewustwording ten aanzien van het eigen welbevinden, eigen verantwoordelijkheid en leefstijl?
  • Als jij altijd zorgt voor de ander, wie zorgt er dan voor jou?

Niet iedereen wordt vitaal van hetzelfde, maar van alle verschillende thema’s die we aanbieden zit er vast iets bij wat past bij de individuele werknemer.

Week van de duurzame inzetbaarheid

In november 2021 wordt Fit2Work week georganiseerd. De week van de vitaliteit staat in het teken van ervaren, doen, weten, beleven, bewegen, loslaten. Daarin is er aandacht voor bijvoorbeeld gezonde voeding, mantelzorg, gezonde leefstijl, betekenisvol leven, grenzen stellen, veiligheid. 

In deze week worden op 3 verschillende dagen en locaties diverse workshops verzorgd.

  • Dinsdag 16 november op Walcheren (Nehalennia Kruisweg Middelburg),
  • Woensdag 17 november Zeeuws Vlaanderen (Bodyline Terneuzen)
  • Donderdag 18 november de Bevelanden (Omnium Goes)

De collega’s uit het primaire proces worden uitgenodigd om zich in te schrijven op de workshop naar keuze op locatie naar keuze. De betrokken instanties die meedoen worden gevraagd een bijdrage te leveren in de vorm van het leveren van bijvoorbeeld een trainer of een workshopleider of een locatie/ruimte. Er wordt een centrale ruimte ingericht die voor iedereen uit het onderwijs, de zorg en het welzijn die vrij toegankelijk is waar je zowel je lichaam als je geest kunt laten checken. Er worden workshops aangeboden als bijvoorbeeld aan hartcoherentie, grenzen stellen, omgaan met overgangsklachten, hoe combineer je mantelzorg met je betaalde baan, zelfverdedigingslessen, bedrijfsyoga etc.

Image

Opleiden in Zeeland

Herken je dit? Je zou best een opleiding willen volgen om je verder te ontwikkelen. Misschien denk je aan een master? Een ib-opleiding? Of wil je in de toekomst schoolleider worden? Dan kan het een drempel zijn dat je vanuit Zeeland voor veel opleidingen ver moet reizen, zeker als het in de avonduren is.

Lees meer
Image

Zeeuwse waaier: Nationaal Programma Onderwijs

Rond 1 juli lanceert het Zeeuwse onderwijs, samen met partners de Zeeuwse waaier. Een aanbod van allerlei programma’s en activiteiten, op de website Lesgeven in Zeeland.

Lees meer